сряда, 25 януари 2012 г.

Глазур и Минитвоите

 Всяка прилика с действителни лица и събития не е случайна.


         Не считах за необходимо да ви припомням тази приказка, защото съм сигурен, че повечето от вас са я гледали, чели или поне са чували за нея. Но едно е несъмнено, всеки от нас се сблъсква с нейните герои всеки ден. Случва се нещо удивително обаче, което може би пропускате. Става въпрос за невъобразимата скорост, с която създанията от тази приказка еволюират. Скоростта и обема на трансформацията са толкова големи, че се създават нови видове и раси, които, ако днес не отбележим и картотекираме, рискуваме  в близко бъдеще  да се събудим сред един непознат свят и в напълно друга приказка.
        В миналото, както помните, имаше една раса създания, така наречените Минимои и всички се идентифицирахме с тях. Казваха ни и ни втълпяваха, че това е хубаво, макар, че някои от Минимоите бяха взимани и отвеждани в едно друго царство,  царството на Червената кралица-майка и там бяха произвеждани в Мининаши. До тук нищо обезпокоително. Не беше тревожно и появяването на следващия вид – този на Минитвоите, създаден вследствие на „Голямата революция”. Промяната създаде и други нови видове, например: наследниците на Артур (от расата на Мининашите) започнаха да се наричат Глазур. Те естествено носеха същия този генетичен заряд на завоеватели макар, че името им заблуждаваше някои за кратко. Тук е мястото да си призная, че от заблудените бях и аз. Те мутираха в движение, учеха се бързо, използваха целия ресурс, като „Дискавъри” и „Гугъл”, за повишаване на общата си култура. Проверяваха знанията си в спорове с по-нисши раси (печелеха естествено). Бяха прочели туй-онуй от Сун Дзъ, и прилагайки го създаваха привидност за безредие с цел заблуда на противника. Полюциите им ставаха все по-чести, яростни и мистериозно се превръщаха в материя. Тази материя доби форма и създаде расата на Мининеговите.
 За тази раса държах да ви предупредя. Знам, ще кажете „какво пък толкоз, просто още една…”, пък и кой съм аз за да ви се правя на месия. Както се досещате този вид има една единствена мисия и цел, да създава, повишава и охранява с всички средства  комфорта на Глазурите.  Това, че този вид има кратък живот (четири години) не трябва да ви успокоява, защото те не загиват, а просто хибернират до появяването и възкачването на поредния Глазур.
       Провалът ни в борбата с тях е предопределен, ако водим я сами. Относно средствата и начините за намаляване броя на тези плевелни раси ще говорим при следващата ни среща. Пък и не съм се чувал скоро с Люк Бесон.
06.06.2011

Няма коментари:

Публикуване на коментар